Stekt steinbit med basilikumsaus

Denne retten med stekte sjampinjonger og en fyldig saus av basilikum og hvitvin er perfekt som et festmåltid. Serveres med poteter og sukkererter.


40 min

Kilde: Godfisk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

748 g steinbitfilet
248 g sjampinjong
4 ss smør
20 g basilikum
0 stk sjalottløk
0 dl matfløte
0 ss mel
148 stk sukkererter
600 g poteter
0 dl hvitvin
0 dl fiskekraft


Fremgangsmåte


  • Skjær steinbit i serveringsstykker og dryss salt og pepper over fisken.
  • Skjær sjampinjong i skiver og brun i smør. 
  • Ta opp soppen og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.

 Saus

  • Plukk av og finhakk basilikumbladene. 
  • Finhakk sjalottløk og stek i smør sammen med halvparten av basilikumbladene i 3 minutter.
  • Hell på hvitvin og la det koke inn til det halve. 
  • Tilsett fiskekraft og matfløte og gi det et oppkok.
  • Rør sammen smør og mel, og pisk det i sausen. 
  • La sausen småkoke i 4-5 minutter og smak til med salt og pepper.
  • Hold sausen varm uten at den koker. Rør inn resten av basilikumen like før servering. 

 Server steinbit med sjampinjong, saus, sukkererter og potet.

Fotograf: Alf Børjesson

22.55
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

4 stk Ferskpakket Steinbitfilet 250 g kr 44,90 (Utsolgt)

2 stk Sjampinjong, 250 g kr 11,90

1 stk Tine Kviteseidsmør 450 g kr 45,90 (Basisvare)

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90 (Basisvare)

2 stk Sukkererter 150 g kr 14,90

1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

1 stk First Cape Sauvignon Blanc 4.7% 75 cl kr 79,00 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.