Sei med sopp og løk

Sei med sopp og løk er en deilig klassiker som passer flott som hverdagsmiddag. For å skape litt variasjon kan du bruke byggris eller perlespelt som tilbehør. 


40 min

Kilde: Godfisk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

800 gr seifilet
0 ts salt
0 ts pepper
200 g sjampinjong
0 stk sjalottløk
0 ss tomatpure
0 stk sitron
0 dl hvitvin
240 g perlespelt


Fremgangsmåte


  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær seifilet i serveringsstykker, legg i en smurt ildfast form, og dryss med salt og pepper.
  • Skjær sjampinjong i skiver og finhakk sjalottløk, og fordel utover seien.
  • Rør tomatpuré ut i hvitvin og hell i formen.
  • Press over saften av sitron og stek midt i stekeovnen i ca. 15 minutter.

 Server med perlespelt eller byggris.

Fotograf: Synøve Dreyer

5.23
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Ferskpakket Seifilet 500 g kr 59,90 (Utsolgt)

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Kockens Hel Pepper Økologisk, 40 g kr 29,90 (Basisvare)

1 stk Sjampinjong, 250 g kr 11,90

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

1 stk Mutti Tomatpure 140 g kr 12,90 (Utsolgt)

1 stk Sitron økologisk, stk kr 12,10

1 stk First Cape Sauvignon Blanc 4.7% 75 cl kr 79,00 (Basisvare) (Utsolgt)

1 stk Holli Mølle Perlespelt 500 g kr 37,40 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.