Ovnsbakt sei i sitronsaus
Sitron gir denne oppskriften en frisk smak. Med sei og grønnsaksblanding etter ønske er dette en ovnsbakt rett du gjerne prøver mer enn en gang.
Ingredienser for 4 porsjoner:
600 g | seifilet, uten skinn og bein |
0 ts | salt |
0 ts | pepper |
400 g | grønnsaksblanding |
0 stk | sitron |
0 ss | smør |
0 ss | hvetemel |
0 dl | fløte |
600 g | poteter |
0 dl | fiskebuljong (utvannet) |
0 m | aluminiumsfolie |
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over med salt og pepper.
- Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form og fordel grønnsakene over.
Saus
- Riv skall og press saften av sitron.
- Smelt smør, rør inn hvetemel og spe på med fiskekraft og kremfløte.
- La sausen småkoke i ca. 3 minutter, og rør inn skall av sitron.
- Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper.
- Hell sausen over fisken, og dekk formen med aluminiumsfolie.
- Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.
Server med kokte poteter.
Tips:
I denne oppskriften kan du selv velge hvilken grønnsaksblanding du ønsker.
Fotograf: Kim Holthe
19.00
per porsjon
Antall porsjoner:
4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare) (Utsolgt)


1 stk Sitron, stk kr 5,90


1 stk Kungsörnen Hvetemel fullkorn økologisk 1 kg kr 12,45 (Basisvare)


1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90


1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser
Totalt varer.