Ovnsbakt sei i sitronsaus

Sitron gir denne oppskriften en frisk smak. Med sei og grønnsaksblanding etter ønske er dette en ovnsbakt rett du gjerne prøver mer enn en gang.


40 min

Kilde: Godfisk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

600 g seifilet, uten skinn og bein
0 ts salt
0 ts pepper
400 g grønnsaksblanding
0 stk sitron
0 ss smør
0 ss hvetemel
0 dl fløte
600 g poteter
0 dl fiskebuljong (utvannet)
0 m aluminiumsfolie


Fremgangsmåte


  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over med salt og pepper.
  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form og fordel grønnsakene over.

 Saus

  • Riv skall og press saften av sitron.
  • Smelt smør, rør inn hvetemel og spe på med fiskekraft og kremfløte. 
  • La sausen småkoke i ca. 3 minutter, og rør inn skall av sitron.
  • Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. 
  • Hell sausen over fisken, og dekk formen med aluminiumsfolie. 
  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter. 

Server med kokte poteter.

 Tips: 

I denne oppskriften kan du selv velge hvilken grønnsaksblanding du ønsker.

Fotograf: Kim Holthe

19.00
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Ferskpakket Seifilet 500 g kr 59,90 (Utsolgt)

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Sitron, stk kr 5,90

1 stk Tine Kviteseidsmør 450 g kr 45,90 (Basisvare)

1 stk Kungsörnen Hvetemel fullkorn økologisk 1 kg kr 24,90 (Basisvare)

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

1 stk Toppits Aluminiumsfolie 10 m kr 34,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.