Laks og grønnsaker i ovn

Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.


40 min

Kilde: Godfisk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

600 g laksefilet, uten skinn og ben
0 stk rødløk
0 stk paprika rød
0 stk purre
0 stk gulrot
0 stk squash, grønn
0 ss olivenolje
0 klype timian
0 klype oregano
0 dl lettrømme
0 klype salt
0 ts pepper
8 stk cherrytomat
600 g potet
0 m aluminimumsfolie


Fremgangsmåte


  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
  • Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form. 
  • Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. 
  • Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie. 
  • Stek i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Server med lettrømme og kokte poteter.

Tips: 

Du kan variere grønnsakene og urtene etter eget ønske. Prøv også å ha litt sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.

Fotograf: Sentralen

41.34
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Ferskpakket Laksefilet Med Skinn 500 g kr 122,90 (Utsolgt)

2 stk Paprika rød, stk kr 9,90

1 stk Purre økologisk, stk kr 24,30

1 stk Gulrot 1kg kr 28,90

1 stk Squash grønn, stk kr 19,90

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Amandine potet 1 kg kr 31,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.