Kveite med ingefærsmør

Kveite er en festfisk som smaker nydelig, selv med det enkleste tilbehør. Kveite skal ikke kokes, men trekkes, da blir resultatet et saftig og godt kjøtt. 


40 min

Kilde: Godfisk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

800 g kveitefilet
0 stk sitron
0 stk laurbærblad
0 ts pepper, hel sort
0 ts salt
0 ts ingefær
0 ss gressløk
72 g smør
0 stk sjalottløk
0 g asparges
600 g poteter


Fremgangsmåte


Ingefærsmør

  • Riv ingefær og finhakk gressløk.
  • Bland ingefær og gressløk sammen med romtemperert smør.
  • Legg smøret i en skål og sett til kjøl mens du lager fiskeretten.

Fiskeretten

  • Skjær kveite i porsjonsstykker og sitron i skiver.
  • Kok opp vann med sitronskiver (5 dl vann for 4 porsjoner), laurbærblad, pepper og salt.
  • Ta vannet av varmen og ha i kveitestykkene. La dem trekke på svak varme til fisken er så vidt gjennomtrukket, 6-10 minutter.
  • Ta kveiten ut av vannet og dra av skinnet.

Tilbehør

  • Finhakk sjalottløk.
  • Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 3 minutter, og ha dem over i isvann i et halvt minutt. Dette sørger for  at  bønnene beholder grønnfargen.
  • Stek sjalottløk i vanlig smør på svak varme til løken blir blank, og bland inn aspargesbønnene.

 Server kveiten med ingefærsmør, aspargesbønner og kokte poteter.

Fotograf: Kai Øveraasen

18.73
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Ferskpakket Kveitefilet 500 g kr 199,90 (Utsolgt)

1 stk Sitron økologisk, stk kr 12,10

1 stk Santa Maria Laurbærblad 4 g kr 10,30 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Ingefær, 100 g kr 15,90

1 stk Gressløk, Bunt kr 26,90

1 stk Tine Ekte Meierismør Folie 500 g kr 31,40 (Basisvare)

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

1 stk Asparges grønn, bunt kr 49,90

1 stk Amandine potet 1 kg kr 31,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.