Klassisk fiskesuppe

Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald kveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.


40 min

Kilde: Godfisk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

200 g torskefilet
0 stk gulrot
0 skive sellerirot
0 stk persillerot
0 ss smør
0 ss hvetemel
0 stk sitron
0 ts pepper
0 stk eggeplomme
0 dl kremfløte
0 ts salt
8 g gressløk
0 ts karri
0 ts cayennepepper
0 terninger fiskebuljong


Fremgangsmåte


  • Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrøttene i tynne strimler.
  • Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulrøttene i små terninger.
  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.
  • Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 15 minutter.
  • Ta grønnsakene ut av suppen.
  • Press saft av sitron og rør sammen karri, cajennepepper, eggeplomme og kremfløte.
  • Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.
  • Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
  • Smak til med salt.

 Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.

Fotograf: Synøve Dreyer

21.43
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Gulrot 1kg kr 28,90

1 stk Sellerirot, stk kr 26,90

2 stk Persillerot, stk kr 22,90

1 stk Tine Ekte Meierismør Folie 500 g kr 31,40 (Basisvare)

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90 (Basisvare)

1 stk Sitron økologisk, stk kr 12,10

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Prior Solegg M/L/XL Frittgående Høns 6 Stk kr 27,80

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Gressløk, Bunt kr 26,90

1 stk Santa Maria Cayennepepper 40 g kr 24,90 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.