Fiskegryte med laks og grønnsaker
Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.
Ingredienser for 4 porsjoner:
500 g | laksefilet |
0 stk | sjalottløk |
0 fedd | hvitløk |
0 stk | gulrot |
4 stk | vårløk |
0 stk | brokkoli |
0 ss | margarin, flytende |
0 dl | matfløte |
0 ts | maisstivelse |
8 g | persille |
4 stk | poteter |
0 l | Fiskekraft / -buljong |
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
- Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store.
- Vask, rens og del brokkoli i små buketter.
- Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk.
- Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli.
- Tilsett vann (ca 1 liter for 4 personer) og fiskebuljong.
- Kok til grønnsakene er så vidt møre.
- Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.
- Finhakk persille og dryss over før servering.
Server gryten med brød ved siden av.
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
16.47
per porsjon
Antall porsjoner:
4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Gulrot økologisk 750g kr 28,70


1 stk Tine Matfløte 20% 3 dl kr 20,90


1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser
Totalt varer.