Lys lapskaus

Lapskaus er en klassiker som alltid slår an. Enten som middag med familien, eller til mange gjester. Poteter, gulrøtter og løk er et "must" i lapskaus, men du kan variere med sellerirot og purre i tillegg.


60 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 ts salt
0 kg kjøtt av storfe
0 stk gulrot
0 stk kålrot
0 stk persillerot
0 stk løk
0 stk kruspersille
0 ts salt
0 ts pepper
4 ss maizena (til jevning)
600 g poteter
0 l buljong (utblandet)


Fremgangsmåte


  • Kok opp vann, buljongterninger og salt i en kjele. Vask kjøttet i kaldt vann og legg det i. Kok opp og skum av. 
  • La kjøttet trekke under lokk på svak varme i ca. 1 time.
  • Skrell grønnsakene og potetene. Skjær gulrøtter i skiver og resten i terninger. Hold av litt kruspersille til pynt. Bind sammen resten av kruspersillen og det grønne av persilleroten (om du har det) til en suppekvast.
  • Ta opp kjøttet og skjær det i terninger. Legg kjøttet sammen med grønnsaker, poteter og kruspersille i kjelen.
  • Kok lapskausen i 20-30 minutter eller til kjøtt og grønnsaker er mørt. Smak til med salt og pepper. Ta opp suppekvasten.
  • Dryss over grovhakket kruspersille og server lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.

26.75
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

3 stk Annis Høyrygg u/Bein ca 500 g kr 96,80 (Utsolgt)

1 stk Gulrot 1kg kr 28,90

2 stk Kålrot, stk kr 19,90

2 stk Persillerot, stk kr 22,90

2 stk Løk Gul Økologisk, stk kr 7,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Norsk Hvit Potet, 2 kg kr 35,80

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.