Jordskokksuppe

Det finnes noen fantastiske knoller som heter jordskokk som vi kan bruke til supper og sauser. Her har vi laget en nydelig variant med asparges.


30 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

700 g jordskokk
0 stk løk
0 fedd hvitløk
0 ss smør
4 dl helmelk
4 dl grønnsaksbuljong
0 ts salt
0 ts pepper
0 stk sitron
0 dl kremfløte
12 stk frisk asparges
8 blad fersk basilikum
8 g bønnespirer


Fremgangsmåte


  • Skrell jordskokkene og del dem i mindre biter. Legg dem rett over i kaldt vann så de ikke blir misfargede.
  • Finhakk løk og hvitløk. Fres jordskokker, løk og hvitløk i smøret i  dyp stekepanne. Ha alle de fresede grønnsakene ovr i en gryte. Hell på helmelk og buljong.
  • Kok opp, legg på lokk og kok suppen videre i ca 25 minutter til jordskokkene er helt møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett kremfløte om du ønsker det. Virker suppen veldig tykk kan den tynnes ut med litt helmelk.
  • Damp asparges lett, og pynt med bønnespirer og basilikum.

31.25
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Jordskokk 200 g kr 14,90

2 stk Løk Gul Økologisk, stk kr 7,90

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Tine Ekte Meierismør Folie 500 g kr 31,40 (Basisvare)

1 stk Q Helmelk 1 l kr 18,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Sitron økologisk, stk kr 12,10

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

2 stk Asparges grønn, bunt kr 49,90

1 stk Bønnespirer 180 g kr 24,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.