Gazpacho – spansk grønnsakssuppe

Gazpacho – suppe fra Sør-Spania var tidligere fattigmannskost. I dag spises den overalt i Spania og de ulike områdene har laget sine egne varianter med ulikt innhold. Suppen skal spises kald og spises ofte som lunsj. Superrask og sunn.


30 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 stk sjalottløk
0 stk rød paprika
0 stk tomater
0 dl olivenolje
0 ss tomatpure
0 fedd hvitløk
0 stk chili
0 stk grønn squash
0 stk boks hakkede tomater
0 ss frisk basilikum
0 dl hvitvin


Fremgangsmåte


  • Fres løk, paprika og tomater i olje, ha på tomatpuré, hvitløk, chili og squash.
  • La alt frese litt videre. Tilsett hvitvin og kok opp.
  • Tilsett tomater fra boksen, og kok opp på nytt.
  • Kjør alt i en foodprocessor sammen med basilikum til en fin puré. Sil puréen så den får silkemyk konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.


Avkjøl suppen til den er iskald, og server i suppeboller, gjerne med litt melkeskum og friske urter i , f eks finhakket basilikum.

23.12
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

3 stk Paprika rød økologisk,stk kr 14,40

4 stk Tomat Økologisk, stk kr 5,70

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Mutti Tomatpure 140 g kr 12,90

1 stk Hvitløk 3 pk kr 9,90

1 stk Chili rød, stk kr 4,90

1 stk Squash grønn, stk kr 19,90

1 stk First Cape Sauvignon Blanc 4.7% 75 cl kr 79,00 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.