Fiskesuppe med ørret

Vi anbefaler alle å spise mer fisk, både til pålegg og middag. Denne retten er fylt opp med gode grønnsaker og viktige omega 3 fettsyrer. Også smaker den godt!


40 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 ss smør
0 stk sjalottløk
4 dl helmelk
0 stk fennikel
0 stk purre
0 stk gulrot
0 stk grønn paprika
500 g ørretfilet
0 dl fløte
0 stk eggeplomme
0 ts salt
0 ts pepper
0 ss gressløk
0 ss basilikum
4 stk ferske brødskiver
4 dl hvitvin
0 terning fiskebuljong


Fremgangsmåte


  • Smelt smøret, tilsett finkuttet sjalottløk og la det surre til løken blir gyllen.
  • Tilsett hvitvin (evt hvitvinseddik), fiskekraft og melk, og la det koke sammen i 5 minutter.
  • Skjær fennikkel, purre, gulrøtter og paprika i strimler. Del fisken i biter. La grønnsaker og fisk trekke sammen i suppen i 10 minutter.
  • Rør inn blanding av matfløte og eggeplomme. Smak til med salt og pepper, og ha i gressløk til slutt.
  • Pynt med små basilikumblader og servèr med godt brød til.  

29.77
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Tine Kviteseidsmør 450 g kr 45,90 (Basisvare)

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

1 stk Tine Helmelk 0,5 l kr 12,90

2 stk Fennikel, stk kr 15,80

2 stk Purre, stk kr 10,70

1 stk Gulrot økologisk 750g kr 28,70

3 stk Paprika grønn, stk kr 9,90

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Gressløk, Bunt kr 26,90

1 stk First Cape Sauvignon Blanc 4.7% 75 cl kr 79,00 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.