Tagliatelle med kylling og fløtesaus

En rask og smakfull pastarett til hele familien.


20 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

500 g kyllingfilet
4 ss hvetemel
0 ts salt
60 g smør
0 krm pepper
0 stk løk
100 g sukkererter
0 stk tomat
0 dl eplejuice
0 dl hønsebuljong
0 dl kremfløte
600 g tagliatelle
48 g parmesan


Fremgangsmåte


  • Skjær kyllingkjøttet i tynne strimler. Vend kjøttstrimlene i hvetemel tilsatt salt og pepper.
  • Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.
  • Skjær løken i skiver. Sukkerertene og tomatene skjæres i biter. Surr løk og tomat i resten av smøret ved middels varme, til løken er blank og myk.
  • Hell eplejuice eller hvitvin over og kok inn til den er reduser til ca halv mengde.
  • Tilsett buljong og fløte. Kok opp og tilsett kyllingkjøttet og sukkerertene.
  • Smak til med salt og pepper og la det hele stå og trekke i et par minutter til kjøttet er varmt.
  • Mens pastasausen lages, kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende og saltet vann. Vannet helles av og pastaen blandes med pastasausen.
  • Dryss over nyrevet parmesan, og server med en grønn salat.

41.51
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Tine Kviteseidsmør 450 g kr 45,90

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

2 stk Løk Gul Økologisk, stk kr 7,90

1 stk Sukkererter 150 g kr 14,90

3 stk Tomat Økologisk, stk kr 7,70

1 stk Sunniva Eplejuice 1 l kr 26,90

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

3 stk Rana Fersk Pasta Tagliatelle 250 g kr 26,90 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.