Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull rett for de som er glad i blåmuggost. Retten kan gjerne serveres som en smårett eller som en hovedrett.


20 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

500 g brokkoli
0 ss smør
0 stk løk
0 dl fløte
148 g blåmuggost
500 g penne pasta
0 ts paprikapulver
0 ts chilipulver
0 ss mandelflak
0 dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice)


Fremgangsmåte


  • Rens, vask og kutt brokkolien i små buketter, kok de knapt møre i lettsaltet vann.
  • Varm smør i en kjele. Tilsett løk i skiver og stek over middels varme til løken er blank og myk. Tilsett vin/eplejuice og kremfløte, og la det småkoke i 4–5 minutter til sausen har tyknet litt. Rør inn paprikapulver, chilipulver og ost. La det hele få et raskt oppkok og smak til med salt og pepper.
  • Tilsett brokkolien og rør forsiktig til den har blitt gjennomvarm.                 
  • Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell vannet av og bland med pastasausen. Serveres med et dryss ristede mandelflak.

 

Server gjerne med brød til.

30.68
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Brokkoli økologisk, 400 g kr 42,50

1 stk Tine Ekte Meierismør Folie 500 g kr 31,40 (Basisvare)

2 stk Løk Gul Økologisk, stk kr 7,90

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

2 stk Tine Selbu Blå 150 g kr 37,90

1 stk Sopps Penne Fullkorn 525 g kr 25,70

1 stk Santa Maria Økologisk Paprika 40 g kr 29,90 (Utsolgt)

1 stk Freia Mandelskiver 35 g kr 15,90 (Utsolgt)

1 stk First Cape Sauvignon Blanc 4.7% 75 cl kr 79,00 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.