Torsk på purreseng

Hverdagsmiddag skal gå raskt og være smakfullt. Denne deilige fiskeretten er enkel å lage og smaker utrolig godt. Om man ikke får tak i fersk torsk, kan frossen torsk også brukes.


30 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 ss smør
0 stk purreløk
0 dl matfløte
800 g torskefilet
0 ts salt
0 ts pepper
0 stk egg
0 stk finhakket tomat
0 ss gressløk
0 ts karri
600 g poteter


Fremgangsmåte


  • Smelt smør i en stekepanne, la purren surre seg blank før matfløten slås på og karri røres inn.
  • Legg fisketerningene forsiktig oppi fløten, slå ned varmen og la det småputre i ca 10 minutter. Ikke rør i gryten. Da fliser fisken seg.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Dryss over egg, tomat og gressløk rett før servering.
  • Serveres med kokte poteter.

Kokkens tips

Kok ekstra egg til søndagsfrokosten, oppbevar dem kjølig og bruk eggene i denne retten på mandag. Matfløten kan erstattes med helmelk for å gjøre middagen magrere.

26.14
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Tine Kviteseidsmør 450 g kr 45,90 (Basisvare)

2 stk Purre, stk kr 10,70

2 stk Tine Matfløte 20% 3 dl kr 20,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

3 stk Tomat Økologisk, stk kr 7,70

2 stk Gressløk, Bunt kr 26,90

1 stk Santa Maria Karri ekstra sterk 41 g kr 24,90 (Basisvare)

1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.