Pernilles skjønne søtpotetsuppe

Pernille har sendt oss denne oppskriften på en fyldig, mettende og smakfull søtpotetsuppe. Ikke vær redd for å spice den opp litt!


40 min

Kilde: Pernille


Ingredienser for 6 porsjoner:

0 stk søtpotet
0 fedd hvitløk
0 ts red curry
24 g ingefær
0 terninger buljong
396 ml kokosmelk
600 g kikerter
222 g chorizo pølse
0 bunt koriander
6 stk poteter
0 ts spisskummin
0 ts fenikkelfrø


Fremgangsmåte


  • Start med å skrelle og kutte søtpoteter og poteter i terninger, samt finhakke hvitløk og ingefær.
  • Varm olje i en stor gryte
  • Tilsett red curry i oljen, pass på å røre rundt. Tilsett søtpotet- og potetterningene og rør rundt.
  • Tilsett finhakket ingefær og hvitløk, rør rundt igjen.
  • Tilsett buljongterninger, rørt ut i vann (til det dekker potetene). 
  • Rør rundt, la det koke i 20-30 min, til potetene er møre og kan moses.
  • Mos til suppe og tilsett kokosmelk, salt og pepper. 
  • Kjennes suppen for tykk, kan du spe på med litt mer buljong rørt ut i vann, evnt kun litt vann.
  • Del pølsen i skiver og stek i en panne som er helt tørr. Ha pølsen i skål som tilbehør til suppen.
  • Skyll kikertene og sørg for at de tørker skikkelig. Så rister du de i tørr panne sammen med krydderet. Server i skål som tilbehør til suppen.
  • Kutt opp koriander og ha i skål som tilbehør
  • Server suppen i skåler, tilsett litt av tilbehøret til hver person og avslutt med noen dråper med god olivenolje og litt havsalt (f.eks Maldon) på toppen.

 

God middag!

41.13
per porsjon

Antall porsjoner:

6 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

4 stk Søtpotet, stk kr 11,90

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Ingefær, 100 g kr 15,90

1 stk Santa Maria Kokosmelk 400 ml kr 19,90

2 stk GoGreen Kikerter økologiske 290 g kr 14,90

1 stk Koriander, potte 18 cm kr 29,90

1 stk Fjellmandel potet 1 kg kr 24,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.