Hjemmelaget tomatsuppe

Det er ingen grunn til å lage tomatsuppe fra pose når denne oppskriften er så enkel og god!


40 min

Kilde: Vegetarmat.org


Ingredienser for 4 porsjoner:

700 g hermetiserte tomater
4 stk tomater
0 ss fersk chili
0 stk løk
0 fedd hvitløk
0 ss olivenolje
0 dl crème fraîce
0 stk egg
80 g makaroni
8 g fersk basilikum
0 ss gresskarkjerner
4 klyper pepper
4 klyper salt


Fremgangsmåte


  • Finhakk chili og raspe hvitløk på et rivjern, fjern en evt. spire inne i feddet.  Kutt løk i terninger.
  • Varm opp olje i en kjele og surr løk, chili og hvitløk til løken er myk og blank. Ha på litt salt og pepper.
  • Tilsett grovhakkede plommetomater og hermetiske tomater. 
  • La det koke i 15-20 minutter. Tilsett litt vann om du syntes den er for tykk.
  • Kjør suppen til en glatt puré enten med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. 
  • Smak suppen til med crème fraîche, salt og pepper. Bruke gjerne urtesalt.
  • Server suppen med kokt makaroni, hardkokt egg, krutonger, ristede gresskarkjerner, litt olivenolje og noen friske basilikumblader.

Kokkens kommentar

Veganere dropper egg og creme fraiche.

Se flere gode vegetaroppskrifter hos vegetarmat.org

32.16
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

5 stk Tomat Økologisk, stk kr 7,70

1 stk Chili økologisk 40 g kr 23,70

2 stk Løk Gul, stk kr 4,90

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90

1 stk Tine Crème Fraîche 300 g kr 25,40

1 stk Sopps Makaroni snarkokt 650 g kr 19,90

1 stk Santa Maria Svartpepper Grovmalt 59 g kr 19,90 (Basisvare)

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.