Hjemmelagde kjøttkaker med brun saus

De aller beste kjøttkakene lager du selv. Superenkelt å lage og elsket av barna. Ingenting er som mammas eller pappas hjemmelagde kjøttkaker!


60 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig av storfe
0 stk løk
0 ts salt
0 ts pepper
48 g smør
0 ss hvetemel
4 stk gulrøtter
0 stk blomkål
600 g poteter
4 dl buljong (utblandet)
0 ss potetmel


Fremgangsmåte


Kjøttkaker

  • Bland kjøttdeig, potetmel, salt og pepper, og hakket løk sammen i en bolle. 
  • Form kjøttkaker i passe størrelser med skje og stek de i smør en varm stekepanne.

Brun saus

  • For å lage den brune sausen melter du smør i en gryte og har i mel mens du rører godt. 
  • La det bli en deig uten at det klumper seg. 
  • Ha i buljongen under omrøring. 
  • La koke i 5-10 min, til den tykner.

Kok poteter til de er myke, ca 20 minutter.

Kutt opp gulrøtter og blomkål, ca 5-10 minutter.

Server gjerne med tyttebærsyltetøy.

28.87
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Løk Gul, stk kr 4,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Tine Kviteseidsmør 450 g kr 45,90

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90 (Basisvare)

1 stk Gulrot økologisk 750g kr 28,70

1 stk Blomkål, stk kr 23,90

1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

1 stk Hoff Potetmel 500 g kr 27,50

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.