Grillet laks og asparges

Laks og asparges er en klassisk kombinasjon. Bruk aspargesen når den har sesong, da er den best. Både laksen og aspargesen kan varmes på grillen, enkelt og godt.


40 min

Kilde: Godfisk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

800 g laksefilet
0 ts salt
0 ts sukker
12 stk asparges
0 ss olivenolje
0 ts eplecidereddik
0 dl lettrømme
0 stk isbergsalat
0 stk agurk


Fremgangsmåte


  • Skjær laks i serveringsstykker, og krydre med 2 ts tandoori,  2 ts salt og 1 ts sukker.
  • Legg stykkene på varm grill med skinnet ned, og legg på lokk om du har.
  • La laksestykkene ligge på grillen til de er lett rosa i midten, ca. 6 minutter.

Asparges

  • Skrell den nedre delen av aspargesene og kok dem i saltet vann i ca. 2 minutter.
  • Legg dem over i isvann. Vend aspargesene i litt olivenolje og grill dem i ca. 3 minutter.
  • Dryss med litt salt og pepper.

Salat

  • Bland eplecidereddik med 1 ts sukker og rør til det er oppløst.
  • Tilsett 1 dl lettrømme og bland godt.
  • Skjær salat grovt, skrell agurk og skjær lange agurkstrimler med skrelleren.
  • Bland salat og agurkstrimler i rømmedressingen like før servering.

Server grillet laks med asparges og salaten ved siden av.

21.98
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Ferskpakket Laksefilet Med Skinn 500 g kr 122,90 (Utsolgt)

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

2 stk Asparges grønn, bunt kr 49,90

1 stk Isbergsalat, stk kr 19,90

2 stk Agurk, stk kr 17,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.