Appelsinmarengspai

Om en pai kan smake solskinn, så er det denne! Nydelig marengspai med en deilig appelsinkrem og toppet med litt seig og god marengs.


60 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser per 1 :

300 g smør
5 dl sukker
3 dl hvetemel
4 stk egg
3 stk appelsiner


Fremgangsmåte


  • Bland 175 g smør, 1 dl sukker, 3 dl mel og 1 ss vann raskt til en deig - gjerne i foodprosessor.
  • Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter.
  • La den stå kjølig en halv times tid.
  • Prikk paideigen med en gaffel og forstek den på 200°C i ca. 10 minutter.

Appelsinkrem:

  • Vask appelsinene godt og riv skallet fint.
  • Press ut saften og bland alt sammen med 4 eggeplommer og 2 dl sukker i en liten kjele.
  • Smelt 125 g smør og bland det inn i appelsin- og eggeblandingen.
  • Varm opp over middels varme til kremen tykner. Pass på - den skal ikke koke.
  • Hell kremen i det avkjølte paiskallet og fordel det jevnt.

Marengs:

  • Varm opp vann i en vid kjele.
  • Hell 4 eggehviter, 2,4 dl sukker og revet appelsinskall fra 1/2 appelsin i en glassbolle som passer til å sette opp i kjelen.
  • Pisk til du ser at sukkeret smelter. Marengsen skal ikke være kornete.
  • Ta glassbollen ut av vannbadet og pisk blandingen til en fast marengs.
  • Sett den kjølig til mens paien gjøres ferdig.
  • Bre marengsen forsiktig på toppen av appelsinkremen og sett formen inn på midten i ovnen på 275 grader til marengsen har fått en gyllen og fin farge.Følg nøye med, for dette kan gå fort.

Server appelsinmarengspaien kald eller lun - gjerne med litt vaniljesaus til.

64.93
per porsjon

Antall porsjoner:

1 Vi foreslår disse produktene:

2 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Utsolgt)

1 stk Favorit Hvetemel økologisk 2 kg kr 22,90

4 stk Appelsin, 1 stk kr 8,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.