Pavlova - den beste mai-kaken?

Hipp hurra! Lag en lekker pavlova i rødt, hvit og blått.


60 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 1 porsjon:

4 stkeggehvite
1 tshvitvinseddik
225 gsukker
1 ssmaisstivelse
1 tsvaniljesukker
3 dlkremfløte
3 dlvaniljekrem
1 kurvjordbær
1 kurvblåbær


Fremgangsmåte


Marengsbunn:

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Tegn opp sirkel på 22 cm i diameter på et bakepapir og legg det på en stekeplate.
  • Visp eggehvitene til hardt skum. Ha i eddiken mens du visper.
  • Tilsett 225 g sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
  • Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 50 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
  • La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Kakefyll:

  • Visp kremfløte og 2 ss sukker til en luftig krem.
  • Bland fløtekremen med vaniljekrem (du kan også bruke romkrem hvis du liker det bedre).
  • Hell kremen på marengsbunnen rett før servering og pynt med rikelig med friske bær.

109.49
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Zeta Hvitvinseddik 250 ml kr 19,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Maizena Maisstivelse 400 g kr 20,90

1 stk Freia Vaniljesukker 175 g kr 26,90

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Piano Vaniljekrem 0,5 l kr 26,90

2 stk Jordbær kurv, 500 g kr 32,90

2 stk Blåbær kurv 125 g kr 26,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.