Pavlova - den beste mai-kaken?

Hipp hurra! Lag en lekker pavlova i rødt, hvit og blått.


60 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 1 porsjon:

4 stk eggehvite
1 ts hvitvinseddik
225 g sukker
1 ss maisstivelse
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
3 dl vaniljekrem
1 kurv jordbær
1 kurv blåbær


Fremgangsmåte


Marengsbunn:

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Tegn opp sirkel på 22 cm i diameter på et bakepapir og legg det på en stekeplate.
  • Visp eggehvitene til hardt skum. Ha i eddiken mens du visper.
  • Tilsett 225 g sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
  • Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 50 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
  • La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Kakefyll:

  • Visp kremfløte og 2 ss sukker til en luftig krem.
  • Bland fløtekremen med vaniljekrem (du kan også bruke romkrem hvis du liker det bedre).
  • Hell kremen på marengsbunnen rett før servering og pynt med rikelig med friske bær.

121.49
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

2 stk Jordbær, Kurv kr 49,90

2 stk Blåbær kurv 125 g kr 21,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.