Fru Kroghs fiskekaker med brun saus og erter

Fru Krogh ville være litt anonym, men har likevel delt denne oppskriften med oss. Har du ikke smakt hjemmelagde fiskekaker med brun saus enda? Prøv da vel. Kjapt, enkelt og veldig godt.


30 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

600 g torskefiltet (eller en annen hvit fisk)
0 dl melk
0 dl fløte
0 ss salt
48 g smør
0 ss hvetemel
300 g erter
0 ss gressløk
600 g poteter
4 dl buljong, ferdig utvannet
0 ss potetmel


Fremgangsmåte


Brun saus

  • For å lage den brune sausen smelter du smør i en gryte og har i mel mens du rører godt. 
  • La det bli en deig uten at det klumper seg. 
  • Ha i buljongvannet under omrøring. 
  • La koke i 5-10 min, til den tykner.

Hjemmelagde fiskekaker

  • Kjør fisk og salt i en foodprossesor i 15-30 sekunder. 
  • Bland inn resten av ingrediensene i røren. 
  • Form fiskekaker med to skjeer og stek i varm stekepanne i 2-3 minutter på hver side, til de er gjennomstekt.

Server gjerne kokte grønnsaker (erter, gulrøtter, blomkål eller brokkoli) og poteter til fiskekakene.

16.46
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Ferskpakket Torskefilet uten skinn 500 g kr 94,90 (Utsolgt)

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90 (Basisvare)

1 stk Findus Utvalgte Erter 320 g kr 25,90

1 stk Gressløk, Bunt kr 26,90

1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

1 stk Hoff Potetmel 500 g kr 27,50

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.