Linsesalat med avokado

Meksikanske smaker preger denne salaten med linser, advokado og hjertesalat. Server gjerne salaten sammen med nachochips.


20 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 dl linser
0 ts salt
0 stk hjertesalat
100 g rød cherrytomat
0 stk avokado
0 stk rødløk
0 dl oliven uten stein
0 stk chili uten frø
0 pakke ruccula
0 dl lettrømme
0 stk revet limeskall
4 dråper tabasko
0 pose nachochips


Fremgangsmåte


  • Kok linsene i vann og salt under lokk i ca. 20 minutter.
  • Avkjøl vannet og sil det så fra.
  • Legg linsene på et fat. Du kan også kjøpe ferdige kokte linser (boks eller små kartonger) som du bare skyller i kaldt vann og lar renne godt av.
  • Skjær salat i biter og del tomater i to.
  • Del og ta ut kjøttet av avokadoene. Skjær kjøttet i skiver.
  • Skjær rødløk i strimler/tynne ringer.
  • Bland alt med linsene og strø over oliven.
  • Finhakk chilien og strø halvparten over salaten sammen med ruccula.

Til dressingen:

  • Bland rømme med limeskall og -saft, resten av den hakkede chilien.
  • Smak til med salt.

La dressingen stå kaldt i minst 10 minutter. Fordel dressingen over salaten eller server den ved siden av. Salaten serveres med nachochips.

41.42
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.