Rakfisk med tilbehør

Rakfisk er en tradisjonell rett som man gjerne lager til jul. Prøv denne enkle oppskriften. Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt.


20 min

Kilde: Godfisk.no

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 stk purre
0 stk rødløk, tynne skiver
400 g mandelpoteter
0 dl rømme
400 g flatbrød
4 stk potetlefser
1400 g Rakfisk


Fremgangsmåte


  • Ta skinnet av rakfisken, fileter den og skjær i biter.
  • Kok og skrell poteter.
  • Skjær løk og purre i tynne skiver.
  • Ha rakfisken på fat sammen med kokte poteter, løk og purre.

Dryss over litt pepper og server med lettrømme, flatbrød eller potetlefser.

23.5
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Purre, stk kr 10,70

2 stk Rødløk, stk kr 6,90

1 stk Mandel Potet, 1 kg kr 24,90

2 stk Tine Lettrømme 18 % 300 g kr 16,90

2 stk Røros flatbrød 400 g kr 49,52

2 stk Buer Seterlefser 4 stk kr 25,90 (Utsolgt)

2 stk Rakørretfilet Side 1 kg kr 399,00 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.