Ovnsbakt kveite med pinjekjerner

Kveite er en nydelig fisk å bruke når du får gjester. Kveiten bakes i stekeovnen mens du lager en puré av mandelpotet og avslutter med ristede pinjekjerner. 


60 min

Kilde: Godfisk.no Fotograf: Studio Dreyer-Hensley


Ingredienser for 4 porsjoner:

800 g kveitefilet
20 stk cherrytomat
4 fedd hvitløk
24 g pinjekjerner
800 g mandelpoteter
288 g smør
0 dl helmelk
0 ts salt og pepper
0 stk sjalottløk
0 ss soyasaus
0 stk sitron
400 g brokkoli
0 ss olivenolje


Fremgangsmåte


    • Sett stekeovnen på 150 °C.
    • Dryss grovt salt på kveitefileten og la den ligge i ca. 5 minutter.
    • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk fileten med tørkepapir.
    • Legg cherrytomater i en smurt ildfast form med olivenolje, revet hvitløk, litt salt og sukker, og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
    • Rist pinjekjerner i tørr stekepanne.
    • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg stykkene på stekebrett med bakepapir. Bakes i stekeovnen i 8-12 minutter.

    Mandelpotetpuré

    • Skrell og kok mandelpotet i vann uten salt til de er møre.
    • Hell av vann, og la potetene dampe så de blir tørre.
    • Mos potetene, tilsett smør (ca 40 g) og bland godt. 
    • Tilsett helmelk til passe konsistens, og smak til med salt og pepper.

    Brunet smør

    • Kok opp 250 g smør i en kasserolle og ta bort skummet med en skje.
    • Når smøret begynner å bli brunt, siles det over i en ny kasserolle uten at det brune blir med.
    • Ha i hakket sjalottløk, soyasaus, og saft og skall av en halv sitron.

    Lun brokkoli

    • Skjær brokkoli i små buketter og kok dem lett i vann.
    • Hell av vannet og surr brokkolien i olivenolje og sitronsaft.
    • Smak til med salt.

    Server kveiten med pinjekjerner drysset over, og med cherrytomater, mandelpotetpuré, brunet smør og lun brokkoli ved siden av.

    38.01
    per porsjon

    Antall porsjoner:

    4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

    2 stk Ferskpakket Kveitefilet 500 g kr 199,90 (Utsolgt)

    1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

    1 stk Fjellmandel potet 1 kg kr 24,90

    1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

    1 stk Sitron, stk kr 5,90

    2 stk Brokkoli, stk kr 16,90

    1 stk Taggiasca T Extra Virgin Olivenolje 0,375 l kr 139,00 (Basisvare) (Utsolgt)

    Legg til dine egne ekstra ingredienser


    Totalt varer.