Handleriet.no legger ned driften og det vil derfor ikke lenger være mulig å bestille varer i nettbutikken. Bestillinger med levering i uke 35 vil ikke bli levert og heller ikke fakturert. Har du spørsmål, send mail til hei@handleriet.no

Ovnsbakt kveite med pinjekjerner

Kveite er en nydelig fisk å bruke når du får gjester. Kveiten bakes i stekeovnen mens du lager en puré av mandelpotet og avslutter med ristede pinjekjerner. 


60 min

Kilde: Godfisk.no Fotograf: Studio Dreyer-Hensley


Ingredienser for 4 porsjoner:

800 gkveitefilet
20 stkcherrytomat
4 feddhvitløk
24 gpinjekjerner
800 gmandelpoteter
288 gsmør
0 dlhelmelk
0 tssalt og pepper
0 stksjalottløk
0 sssoyasaus
0 stksitron
400 gbrokkoli
0 ssolivenolje


Fremgangsmåte


    • Sett stekeovnen på 150 °C.
    • Dryss grovt salt på kveitefileten og la den ligge i ca. 5 minutter.
    • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk fileten med tørkepapir.
    • Legg cherrytomater i en smurt ildfast form med olivenolje, revet hvitløk, litt salt og sukker, og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
    • Rist pinjekjerner i tørr stekepanne.
    • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg stykkene på stekebrett med bakepapir. Bakes i stekeovnen i 8-12 minutter.

    Mandelpotetpuré

    • Skrell og kok mandelpotet i vann uten salt til de er møre.
    • Hell av vann, og la potetene dampe så de blir tørre.
    • Mos potetene, tilsett smør (ca 40 g) og bland godt. 
    • Tilsett helmelk til passe konsistens, og smak til med salt og pepper.

    Brunet smør

    • Kok opp 250 g smør i en kasserolle og ta bort skummet med en skje.
    • Når smøret begynner å bli brunt, siles det over i en ny kasserolle uten at det brune blir med.
    • Ha i hakket sjalottløk, soyasaus, og saft og skall av en halv sitron.

    Lun brokkoli

    • Skjær brokkoli i små buketter og kok dem lett i vann.
    • Hell av vannet og surr brokkolien i olivenolje og sitronsaft.
    • Smak til med salt.

    Server kveiten med pinjekjerner drysset over, og med cherrytomater, mandelpotetpuré, brunet smør og lun brokkoli ved siden av.

    33.56
    per porsjon

    Antall porsjoner:

    4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

    2 stk Ferskpakket Kveitefilet 500 g kr 199,90 (Utsolgt)

    1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

    1 stk Den Lille Nøttefabrikken Pinje 60 g kr 42,90 (Utsolgt)

    1 stk Mandel Potet, 1 kg kr 24,90

    1 stk Tine Økologisk Helmelk 1 l kr 22,80

    1 stk Santa Maria Svartpepper Grovmalt 59 g kr 19,90 (Utsolgt)

    1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

    1 stk Kikkoman Soyasaus 150 ml kr 33,71

    1 stk Sitron, stk kr 5,90

    2 stk Brokkoli, stk kr 16,90

    1 stk Taggiasca T Extra Virgin Olivenolje 0,375 l kr 139,00 (Basisvare) (Utsolgt)

    Legg til dine egne ekstra ingredienser


    Totalt varer.