Ingeborgs brune pinner

Brune pinner kalles gjerne også for brune stenger og er en av de enkleste og kanskje mest populære kakene av de 7 slagene man lager til jul.  Smaker av sirup og kanel, og er fortreffelig å ha til kaffen.  Prøv Ingeborg sin oppskrift for disse deilige brune stengene


40 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

200 gsmør
200 gsukker
1 sslys sirup
1 tsvaniljesukker
1 tsnatron
300 ghvetemel
0 tskanel
2 stkegg
50 gperlesukker til pynt
35 ghakkede mandler til pynt


Fremgangsmåte


  • Varm ovnen til 175 grader.
  • Rør smør og sukker «hvitt», bland deretter i alle de andre ingrediensene. Bruk en eggeplomme. Sørg for å sikte mel og natron, så det ikke blir klumper i deigen.
  • Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem flate på stekebrett med bakepapir.
  • Pensle deigen med ett stk vispet egg, dryss på hakkede mandler og perlesukker.
  • Skjær i fingertykke strimler på skrått.
  • Stek kakene i 10 minutter eller til de har blitt gylne i fargen.
  • Skjær pinnene på skrått over bakepapiret. Pinnene skal bli ca 10 cm lange. Avkjøl pinnene et par minutter på brettet før du avkjøler de videre på en rist til de er kalde. Oppbevar i en tett boks, så holder kakene seg lenge.

52.87
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Lys Sirup 500 g kr 14,90

1 stk Freia Vaniljesukker 175 g kr 26,90

1 stk Dr. Oetker Natron 100 g kr 19,90

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 25,90

1 stk Kockens Kanel Malt Økologisk, 43 g kr 29,90 (Utsolgt)

2 stk Freia Mandelskiver 35 g kr 20,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.