Potetlefser

Nydelige potetlefser er selvskrevne til jul, og hjemmebakte er aller best. Server dem til frokost, lunsj, rakfisken og sylten, eller lag wraps av dem.


40 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser for 1 porsjon:

2 kg potet
200 g smeltet smør
3 ss rugmel
3 ss hvetemel
0 dl matfløte


Fremgangsmåte


  • Denne oppskriften gir 12-14 store lefser.
  • Skrell potetene og kok dem. Avkjøl.
  • Kvern potetene to ganger (i potetpresse eller en kjøttkvern).
  • Bland resten av ingrediensene inn og kna sammen. Tilsett ekstra hvetemel hvis deigen er ekstra klissete.
  • La deigen hvile kjølig.
  • Del deigen opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver på ca. 30 cm i diameter.
  • Stek lefsene på takke til de er lyse, men med brune flekker.
  • Du kan også bruke en tørr stekepanne. Det vil gi flere men mindre lefser.
  • Legg lefsene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende
  • Lefsene er fine å fryse.

 

Oppskrifter som passer!

Benytt anledningen til å servere disse lefsene sammen med lutefisk. Oppskrift på lutefisk med tilbehør finner du her. 

61.17
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Norsk Hvit Potet, 2 kg kr 35,80

1 stk Holli Mølle Rug Grovmalt kr 32,40 (Utsolgt)

1 stk Tine Matfløte 20% 3 dl kr 20,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.