Surkål

Hjemmelaget surkål er tradisjonelt tilbehør til jul, og den blir selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, og som tilbehør til julens middager.


50 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

748 ghodekål
0 stkeple (kan sløyfes)
0 tskarve
0 tssalt
0 tseddik, 0,7% klar
0 tssukker


Fremgangsmåte


  • Del hodekålen i to og fjern de ytterste bladene og den grove stilken.
  • Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i biter eller båter i en kjele.
  • Tilsett ca 2,5 dl kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Smak til med eddik og sukker. Rør godt innimellom.

Tips!

Lager du surkål av rødkål bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge best.

Oppskrifter som passer

Server denne surkålen sammen med RibbeKålrotstappe og Rødkål for den perfekte menyen!

7.92
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Hodekål, stk kr 16,90

3 stk Eple Granny Smith, stk kr 6,50

1 stk Santa Maria Karve Hel 20 g kr 12,00

1 stk Druvan Hvitvinseddik 300 ml kr 24,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.