Kålrotstappe

Kålrotstappe smaker svært godt til tradisjonsmat som pinnekjøtt, men prøv også gjerne til annet stekt og røkt kjøtt, sommer som vinter.


30 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 kg Kålrot
0 dl kremfløte
0 ss meierismør
0 ts muskat
0 ts salt (etter smak)
0 ts pepper (etter smak)
0 dl litt av kokevannet


Fremgangsmåte


  • Vask og skrell kålroten og gulroten og skjær i terninger.
  • Kok grønnsakterningene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på det.
  • Mos terningene og ha i fløte, litt av kokevannet, smør og smak til med salt, pepper og muskat.

Tips!

Skal du servere kålrotstappe til pinnekjøtt, kan du erstatte noe av væsken med kraft fra pinnekjøttet. Du kan også erstatte noe av kålroten med et par gulrøtter eller poteter. Da blir stappen mildere på smak. NB. Galvaniserte kjeler (som kun er brukt som fotorekvisita på bildet) må ikke brukes i matlaging.

Lag kålrotstappe sammen med for eksempel Pinnekjøtt eller Ribbe.

11.76
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Kålrot, stk kr 19,90

1 stk Tine Kremfløte Økologisk 3 dl kr 33,90

1 stk Tine Ekte Meierismør Folie 500 g kr 31,40 (Basisvare)

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Sort Pepper, malt 20 g kr 8,80 (Basisvare) (Utsolgt)

1 stk Imsdal 0,50 l - inkl. pant kr 17,90 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.