Rødkål

Rødkål er et naturlig tilbehør til julematen for mange og hva smaker vel bedre enn hjemmelaget rødkål.


30 min

kilde: frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

3000 g rødkål
8 stk eple (kan sløyfes)
4 ts salt
8 dl kjøttkraft eller vann
8 ss eddik
8 ts sukker
0 ts allehånde


Fremgangsmåte


  • Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik.
  • Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til.
  • Rør eventuelt inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.
  • Litt rosiner eller tørket fiken i strimler (3-4 ss) i siste kokeminutt gir en raffinert smak.

Tips!

  • Galvaniserte kjeler (som kun er brukt som fotorekvisita på bildet) bør ikke brukes i matlaging.
  • Lag rødkål sammen med pinnekjøtt eller ribbe.

40.74
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.