Handleriet.no legger ned driften og det vil derfor ikke lenger være mulig å bestille varer i nettbutikken. Bestillinger med levering i uke 35 vil ikke bli levert og heller ikke fakturert. Har du spørsmål, send mail til hei@handleriet.no

Rødkål

Rødkål er et naturlig tilbehør til julematen for mange og hva smaker vel bedre enn hjemmelaget rødkål.


30 min

kilde: frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

3000 grødkål
8 stkeple (kan sløyfes)
4 tssalt
8 dlkjøttkraft eller vann
8 sseddik
8 tssukker
0 tsallehånde


Fremgangsmåte


  • Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik.
  • Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til.
  • Rør eventuelt inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.
  • Litt rosiner eller tørket fiken i strimler (3-4 ss) i siste kokeminutt gir en raffinert smak.

Tips!

  • Galvaniserte kjeler (som kun er brukt som fotorekvisita på bildet) bør ikke brukes i matlaging.
  • Lag rødkål sammen med pinnekjøtt eller ribbe.

38.32
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

8 stk Rødkål, stk kr 11,90

9 stk Eple Granny Smith, stk kr 6,50

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Utsolgt)

1 stk Idun Eddik 7% Klar 0,6 l kr 23,00

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.