Sandnøtter

Sandnøtter er for mange en av de vanlige syv slagene småkakene man baker til jul. Dette er en stor porsjon, og kan med fordel halveres. 


50 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

250 gpotetmel
75 ghvetemel
125 gusaltet smør
1 tsbakepulver
2 stkegg
3 dråpervaniljeessens
125 gsukker
100 gperlesukker


Fremgangsmåte


  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Rør hvetemel og bakepulver sammen i en bolle. Smuldre i smør.
  • Pisk eggedosis av 1 egg og sukker ved siden av.
  • Når eggedosisen er klar, vender du den inn i hvetemelet sammen med alle de andre ingrediensene.
  • Ha deigen over på en lett melet benk. Form den til en lengre pølse. Kutt små biter ut av pølsen.
  • Form bitene til små kuler og ha de oppå et bakebrett dekket med bakepapir. Press kulene flate med hjelp fra en gaffel.
  • Pensle kakene lett med eggehvite fra det andre egget, og strø perlesukker på nøttene.
  • Stek kakene i ca 10 minutter til de er blitt gyldne. Avkjøl på rist.

40.78
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Hoff Potetmel 500 g kr 27,50

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 25,90

1 stk Tine Smør Usaltet 250 g kr 24,90

1 stk Freia Bakepulver 250 g kr 27,90

1 stk Idun Vaniljeessens 10 ml kr 19,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.