Sandnøtter

Sandnøtter er for mange en av de vanlige syv slagene småkakene man baker til jul. Dette er en stor porsjon, og kan med fordel halveres. 


50 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

250 g potetmel
75 g hvetemel
125 g usaltet smør
1 ts bakepulver
2 stk egg
3 dråper vaniljeessens
125 g sukker
100 g perlesukker


Fremgangsmåte


  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Rør hvetemel og bakepulver sammen i en bolle. Smuldre i smør.
  • Pisk eggedosis av 1 egg og sukker ved siden av.
  • Når eggedosisen er klar, vender du den inn i hvetemelet sammen med alle de andre ingrediensene.
  • Ha deigen over på en lett melet benk. Form den til en lengre pølse. Kutt små biter ut av pølsen.
  • Form bitene til små kuler og ha de oppå et bakebrett dekket med bakepapir. Press kulene flate med hjelp fra en gaffel.
  • Pensle kakene lett med eggehvite fra det andre egget, og strø perlesukker på nøttene.
  • Stek kakene i ca 10 minutter til de er blitt gyldne. Avkjøl på rist.

40.37
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.