Riskrem med rød saus

Mange sier "ingen jul uten riskrem" og dette stemmer ganske godt. Denne desserten står på dessertbordet til nesten halve Norges befolkning på julaften.


15 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 dl kremfløte
0 ts vaniljesukker
4 dl risgrøt, ferdig
48 g mandler
0 dl solbærsaft / husholdningssaft
0 ss potetmel
300 g bringebær
0 dl sukker


Fremgangsmåte


Riskrem

  • Visp fløte, 1 ss sukker og vaniljesukker til luftig krem.
  • Bland i kald risgrøt og pynt med hakkede mandler


Tradisjonell rød saus

  • Gi rød saft og 3 dl vann et raskt oppkok i en kjele.
  • Rør potetmel ut i kaldt vann.
  • Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt.
  • Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig.  
  • Avkjøl før servering.

Bærsaus

  • Kok opp 1 dl vann og tilsett 1 dl sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
  • Tilsett røde bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør det til en saus. Spe med sukkerlake til du har fått ønsket sødme og smak. 
  • Sausen kan siles eller den kan være som den er.

Tips! 

Denne bærsausen er et litt sunnere alternativ. Ved å tilsette minimalt med sukkerlake, får du en frisk og syrlig saus som passer perfekt til den søte riskremen.

Oppskrift som passer til

Benytt anledningen til å servere riskrem sammen med hjemmelagede krumkaker. Oppskriften på krumkaker finner du her. 

31.86
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Fjordland Risgrøt 450 g kr 19,90 (Utsolgt)

1 stk Mandler 500 g kr 89,80

1 stk Askim Solbærsaft Lavsukret 0,7 l kr 46,90 (Utsolgt)

1 stk Hoff Potetmel 500 g kr 27,50

3 stk Bringebær kurv, 125 g kr 36,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.