Fiskegrateng med revet gulrot og poteter

Fiskegrateng går aldri av moten. Ta utgangspunkt i denne enkle oppskriften og gjør den til din egen ved å bruke ulik type fisk eller varier med ulike grønnsaker og urter. 


45 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

400 g torskefilet
0 dl makaroni
4 ss smør
4 dl melk
4 ss hvetemel
0 ts salt
0 ts malt Muskat
0 stk egg (skilte)
4 stk gulrøtter
0 stk eple
0 stk sitron
0 dl griljermel
600 g poteter


Fremgangsmåte


  • Sett potetene til koking så de blir klare samtidig med gratengen.
  • Kok makaroni som angitt på pakningen, og kok samtidig opp en kjele med vann som settes til side - tilsett fisken i den andre kjelen og la den trekke.
  • Smelt smør i en gryte og rør inn litt og litt hvetemel. 
  • Spe på med melken og rør så sausen ikke klumper seg til den tykner. 
  • Avkjøl litt og ha i eggeplommen. 
  • Tilsett salt og muskatt, smak til. 
  • Pisk eggehvittene stive og bland forsiktig inn med resten av sausen. 
  • Putt fiskebiter i en smurt ildfast form og hell sausen over. 
  • Strø griljermel over blandingen.

Stekes på 180 C i 20-30 min.

Server med kokte poteter, revet gulrot og eventuelt andre grønnsaker.

24.34
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Ferskpakket Torskefilet uten skinn 500 g kr 94,90 (Utsolgt)

1 stk Tine Ekte Meierismør Beger 250 g kr 25,50

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90 (Basisvare)

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Muskatnøtt, hel 10 g kr 12,90 (Basisvare)

1 stk Gulrot økologisk 750g kr 28,70

3 stk Eple Pink Lady, stk kr 8,57

1 stk Sitron økologisk, stk kr 12,10

1 stk Ideal Griljermel 400 g kr 34,90

1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.