Eplesidergløgg med stjerneanis

Når kulden setter inn er en god kopp med varm eplesidergløgg ikke å forakte! Eplesidergløgg er et godt alternativ til kakao om du vil ha en friskere varm drikke. 


20 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

4 dl eplesider
0 dl eplemost
0 dl brun rom (kan sløyfes og erstattes med eplejuice)
0 ss honning
0 ts sitron (saften fra)
0 stk stjerneanis
0 stk kanelstenger
4 stk epleskiver


Fremgangsmåte


  • Ha eplesider, eplemost, honning, sitron, stjerneanis, og kanelstenger i en gryte.  Gi det et raskt oppkok før du setter ned til medium varme.
  • Rør om ofte, så alt krydderet får blandet seg inn i væsken.
  • Ha i rom helt på slutten før servering. Om du ikke ønsker alkohol i denne drikken kan du ha oppi ekstra eplemost sammen med de andre ingrediensene fra start.
  • Ha eplesidergløgg over i fine kopper, og dander med en epleskive i eller på kanten av glasset. Du kan for eksempel drysse litt kanel på epleskiven før servering. 
  • Serveres rykende varm! 

11.17
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Askim Cider med eplesmak 0,7 l kr 34,90

2 stk Mozell Eplemost 0,33 l - inkl. pant kr 23,90 (Utsolgt)

1 stk Sitron, stk kr 5,90

1 stk Eple Pink Lady, stk kr 8,57

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.