Kakao med krem

Kakao er godt året rundt, men spesielt på mørke, kalde kvelder. Kjøp alle ingrediensene for å lage hjemmelaget kakao her hos Handleriet.no.


15 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

100 g kokesjokolade
0 stk vaniljestang
0 ss sukker
0 dl kremfløte, stivpisket
0 l helmelk


Fremgangsmåte


  • Finhakk sjokoladen.
  • Del en vaniljestang i to på langs. Skrap frøene. Sett vaniljestangen og frøene til side.
  • Bruk en gryte med tykk bunn. Varm opp melk, fløte og en 1 ss sukker om du lager oppskriften for 4 porsjoner. Rør om hel tiden og ta gryten av kokeplaten rett før væsken begynner å koke.  
  • Ha vaniljestang, frø og all sjokoladen oppi den varme melken. Rør god om helt til all sjokoladen har smeltet.
  • Visp kremfløte med bittelitt sukker i til den blir stiv.
  • Trekk ut vaniljestangen fra gryten.
  • Hell kakao over i fine kopper, og dekorer med stivpisket krem på toppen.  Dryss gjerne litt kakaopulver over kremen for en lekker finish.

Tips!

Om du ønsker kan du også tilsette en hel kanelstang under oppvarmingen. 

15.67
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Freia Kokesjokolade 70% 100 g kr 24,90

1 stk Vaniljestang Mexico, 3 stk kr 111,60 (Utsolgt)

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Røros kremfløte økologisk 3 dl kr 44,90

2 stk Tine Økologisk Helmelk 1 l kr 22,80

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.