Fløtekarameller

Mangler du julegave til en som har alt? Eller skulle du gitt en julehilsen til en kollega? Da er hjemmelagede karameller et must. Disse karamellene er enkle å lage, også smelter de i munnen. 

Oppskriften lager ca 50 karameller


70 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 1 porsjon:

2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl sirup
1 ts vaniljesukker
100 g meierismør


Fremgangsmåte


  • Tilsett alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det småkoke under omrøring i 10-15 minutter. Koketiden er litt avhengig av koketopp og type kjele.  
  • Når karamellmassen begynner å tykne, vil den få en lysebrun farge. Finn frem et termometer og følg med på temperaturen på karamellen. Den skal nå 118 °C før den er ferdig. 
  • Hell den varme massen over i en teflonbelagt brødform eller en annen form som du dekker med bakepapir.
  • La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.

Tips! 

Hvis du ikke har et steketermometer, kan du sjekke temperaturen med "karamelltesten". Ta litt karamellmasse på en skje og dypp massen i kaldt vann. Kan karamellmassen formes til en kule, er massen varm nok og karamellene ferdig.

18.22
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Q Kremfløte 3 dl kr 19,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Lys Sirup 500 g kr 14,90

1 stk Freia Vaniljesukker 175 g kr 26,90 (Basisvare)

1 stk Tine Ekte Meierismør Folie 250 g kr 24,90 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.