Rødvinsgløgg

Tradisjonell rødvinsgløgg er veldig enkelt å lage, og smaker innmari godt. Smakrik og full av krydder, og varmende i kulden.


20 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser per 4 :

28 dl rødvin
8 stk appelsiner i skiver
4 dl brun rom, kan sløyfes og erstattes med eplejuice
16 ss honning
8 stk stjernanis
8 stk kanelstenger
32 stk nelliktipper


Fremgangsmåte


  • Ha rødvin i en gryte sammen med halvparten av appelsinskivene, honning og krydrene. Ha nelliken i en tesil, så du kan ta de ut igjen før servering. Gi gløggen et raskt oppkok og reduser varmen til medium. 
  • La det småkoke i 15 minuter, rør innimellom. Om ønskelig kan det småkoke i flere timer, for å gi huset en deilig lukt. 
  • Ha i rom på slutten før servering (kan sløyfes). 
  • Hell rødvingløggen over i fine glass eller kopper, og dander med skiver av appelsin på siden av glasset.

43.54
per porsjon

Antall porsjoner:

4 Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.