Ingefærkjeks

Ingefær kjeks passer ypperlig til en kopp te, og kan serveres som et fint alternativ til kake når en får uventet besøk. Kjeksen har lang holdbarhet om du oppbevarer de i en tett boks. Disse kjeksene kan derfor fint lages som ett av syv slag til jul, og likevel serveres til påske om du klarer å holde seg unna godsakene så lenge…


45 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

450 g hvetemel
250 g sukker
175 g lys sirup
125 g smør
1 dl kremfløte
1 ts bakepulver
1 ss ingefær, malt
1 stk sitron, saft og skall


Fremgangsmåte


  • Kok sirup, sukker, smør og fløte sammen i et par minutter. Sett til avkjøling.
  • Riv sitronskall og press juice ut av hele sitronen. Ha dette i den våte blandingen
  • Ha deretter i de tørre ingrediensene sammen med de våte.
  • Samle alt til en jevn deig, og form det til en tykk pølse. Skjær biter i like store størrelser som trilles til kuler. Dryss gjerne bittelitt sukker over.
  • Varm ovnen til 180 oc. Legg kulene jevnt utover et stekebrett og stek i ca. 10 minutter. De blir flatere etter hvert som de stekes.
  • Avkjøl kjeksene på en rist, og oppbevar i en tett boks.

42.18
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Lys Sirup 500 g kr 14,90 (Utsolgt)

1 stk Tine Smør Usaltet 250 g kr 24,90

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Freia Bakepulver 250 g kr 27,90 (Basisvare)

2 stk Sitron økologisk, stk kr 12,10

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.