Bruchetta med tomat og basilikum

Lat som om du er i Italia mens du nyter denne lille retten. Fin som forrett, mellomrett, eller til frokost.


10 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 stk plommetomat
8 g basilikum
0 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
4 skiver lyst brød


Fremgangsmåte


Fremgangsmåte for toppingen:

  • Kok opp vann i en gryte som kan dekke tomatene. Snitt et lite kryss i hver av tomatene og ha de i det kokende vannet i 10 sekunder for skålding. Ha tomatene raskt under iskaldt vann.
  • Skrell av skallet på tomatene fra der du laget et kryss tidligere.
  • Skjær tomatene i to, og fjern frøene fra tomaten.
  • Skjær små terninger av tomaten og bland med oljen, basilikum og finhakket hvitløksfedd.

Fremgangsmåte for brødskivene:

  • Rist brødskivene i toasteren eller til de er gylne i stekeovn.
  • Skarp hvitløksfeddet mot skivene og dryss olivenolje over brødet sammen litt salt og pepper for smak.
  • Fordel toppingen på de fire brødskivene og server med en gang.

14.74
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

4 stk Plommetomat, stk kr 11,80

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Ybarra Olivenolje 1 l kr 69,90 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.