Pasta med tomat og sjalottløk

Grønnsaker er godt sammen med pasta. Og man behøver ikke alltid ha tomatsaus til pasta. Her har vi en fløtebasert saus som vi har puttet tomater, sjalottløk og sopp oppi. Godt!


20 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

300 g tagliatelle
0 stk sjalottløk
200 g sopp
4 stk tomat
0 ss olivenolje
124 g kremost
0 dl matfløte
0 klyper salt
0 klyper pepper
0 ss sitronsaft
48 g parmesan, revet


Fremgangsmåte


  • Skrell sjalottløken og finhakk den.
  • Del soppen i skiver.
  • Skjær tomatene i båter og fjern kjernen.
  • Stek løk og sopp i olie i en stekepanne.
  • Kok opp fløten og pisk kremosten ut i den varme fløten.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. La den renne godt av.
  • Bland kokt pasta og grønnsakene i den varme sausen.
  • Tilsett tomatbåter og krydre med salt og pepper. Bland forsiktig rundt.
  • Ha pasta i en serveringsbolle. Strø over finrevet parmesan og drypp over litt god olivenolje og sitronsaft.

31.24
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Barilla Tagliatelle egg 500 g kr 39,90

1 stk Sjalottløk Økologisk, 200 g kr 19,10

1 stk Aromasopp 250 g kr 21,90

6 stk Tomat, stk kr 4,90

1 stk Ybarra Olivenolje 1 l kr 69,90 (Basisvare) (Utsolgt)

2 stk Tine Kremgo' Naturell 125 g kr 18,90

1 stk Tine Matfløte 20% 3 dl kr 20,90

1 stk Seltin Salt Original 90 g kr 16,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Sort Pepper, malt 20 g kr 8,80 (Basisvare) (Utsolgt)

1 stk Sitron, stk kr 5,90

1 stk Parmareggio Parmesan Stick 125 g kr 59,00

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.