Lammesadel med pistasj og mynteskorpe

En lammemiddag rett som er lett å lage, og samtidig ser veldig flott ut! 


60 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 stk sadel av lam
0 dl panko paneringsmel
0 dl pistasjnøtter, avskallet
60 g smør, smeltet
0 håndfull mynteblader, fersk
0 håndfull bladpersille, fersk
0 dl Dijonsennep
0 dl hvetemel
0 ts salt
0 ts pepper


Fremgangsmåte


Skorpen

  • Bruk en kjøkkenmaskin for å hakke pistasjnøttene. Overfør de til en større bolle.
  • Ha pankos paneringsmel og halvparten av myntebladene (avrevet fra stilken) i kjøkkenmaskinen. Kjør i 10 sekunder, og ha deretter resten av mynten i før du kjører i 10 sekunder til. Gjør det samme med persillen, til du har en frisk grønn smulebase. Ha dette over i samme bollen som nøttene.
  • Bruk hendene for å vende alt sammen med smeltet smør.
  • Krydre til med salt og pepper etter smak. Skorpemassen skal kunne holde sammen om du presser det lett sammen i hånda.

Lammekjøttet

  • Varm ovnen til 175 °C. Trim beina på lammesadelen om du ønsker, og krydre kjøttet generøst med salt og pepper. på begge sider.
  • Vend kjøttstykkett i litt hvetemel for å fjerne overflødig fukt fra kjøttet, og sett det til side.
  • Stek lammesadelen på begge sider i en stekepanne med litt olje i. Ca 10 minutter, til det den har en gyllen farge.
  • Overfør sadelen til en rist som står oppå et stekebrett.
  • Påfør disjonsennep på alle sider av kjøttet. Press pistasj og myntesmulene inn kjøttet så det sitter fast.
  • Stek lammesadelen i ovnen på 175 °C til den er gyllen i fargen og lys rosa i midten av kjøttet, ca. 15 minutter.
  • Hell kraften fra stekebrettet over i en serveringsbolle.
  • La lammesadelen hvile i 10 minutter før du deler opp i stykker og serverer sammen med kraften ved siden av.

Tips!

Skorpen kan fint lages dagen før steking. Oppbevar den i en tett boks i kjøleskapet frem til du skal ha den på kjøttet. 

11.17
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Annis Sadel av Lam, ca 1,5 kg kr 311,50 (Utsolgt)

1 stk Saitaku Panko Paneringsmel 150 g kr 36,90 (Utsolgt)

1 stk Tine Ekte Meierismør Folie 250 g kr 24,90 (Utsolgt)

2 stk Mynte Potte, 18 cm kr 22,61

1 stk Dijon Sennep 215 g kr 20,90

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90 (Basisvare)

1 stk Seltin Salt Original 90 g kr 16,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Sort Pepper, malt 20 g kr 8,80 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.