Kanelknuter

Den klassiske kanelbollen slår aldri feil. Lag den som kanelknute istedenfor kanelsnurr neste gang du baker. Det skal noe teknikk til, men du hvor den ser flott ut!


200 min

Kilde: Kremfresh


Ingredienser for 1 porsjon:

800 g hvetemel
5 dl melk
125 g sukker til deigen
12 g salt
35 g søt fersk gjær
115 g usaltet smør til deigen
130 g usaltet smør til fyllet
60 g sukker til fyllet
2 ss kanel


Fremgangsmåte


Bolledeigen

  • Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte før du begynner.
  • Skjær smør i terninger. Bruker du saltet smør kan du kutte ut saltet i oppskriften. Sett smøret til side mens du jobber med de andre ingrediensene.
  • Ha alle de tørre ingrediensene i en eltebolle og rør sammen. Spe på med melk etter hvert som du rører alt sammen. Sørg for å få en jevn deig.
  • Elt deigen i 5 minutter på medium hastighet til den kjennes smidig.
  • Senk hastigheten og tilfør kladder med smør litt etter litt til alt er helt blandet inn i deigen.
  • Sett deigen til heving under en pose på et lunt sted i en minst èn time eller til den er doblet i størrelse.

Fyllet

  • I mellomtiden lager du fyllet ved å samle smør, sukker og kanel til en myk krem. Bruk gjerne fingrene for å kna det sammen.

 

Sett sammen til kanelsnurrer:

  • Når deigen er ferdig hevet, har du den over på en lettmelet kjøkkenbenk. Kjevle deigen ut til et rektangel på ca 1 cm tykkelse. 
  • Smør på fyllet på halvparten av deigen som er nærmeste deg
     til det dekker hele overflaten. Utelat èn cm kant på kortsiden av rektangelet
  • Rull hele hvetedeigen på langs slik at du får en lang pølse. Sørg for at du ruller den tett slik at ikke noe luft slipper til.
  • Skjær rullen i biter og sett bitene til etterheving på et bakebrett. Ca. 9 boller per brett.
  • Brett en liten flik av snurrens ytterkant under bollen, slik at den ikke hever seg vekk fra deigen “kropp”. Da steker den også bedre etterpå.
  • La kanelsnurrene står til etterheving under plast i en time.
  • Varm ovnen, pensle knutene med egget og dryss over perlesukker til pynt rett før steking.
  • Stek snurrene på 200 °C i 10-12 minutter og sjekk at de er blitt gyldne før du tar de ut av ovnen. La de hvile på en rist til de er lunkne.

 

Sett sammen til kanelknuter:

  • Når deigen er ferdig hevet, har du den over på en lettmelet kjøkkenbenk. Kjevle deigen ut til et rektangel på ca 1 cm tykkelse. 
  • Smør fyllet på den ene halve lengden av rektangelet, og brett den andre halvdelen over som en lefse.
  • Bruk en skarp kniv, og skjær 2cm brede strimler på langs med kortsiden av deigen. Avhengig av hvor stort rektangel du har kjevlet skal du ha et sted mellom 14-20 strimler.
  • Lag en knute av bollen ved å plassere den ene enden av strimlen mellom to fingre.  Rull strimlen to ganger rundt fingrene og trekk deigen av fingrene. Strekk gjenværende del av strimlen over deigen du har surret, og plasser tuppen under knuten før du plasserer den på et bakebrett.
  • Pensle knuten forsiktig med lettvispet egg før du drysser litt kanel og perlesukker oppå og steker de i midten av ovnen på 200 °C  i 10-12 minutter.
  • Sjekk at knutene er blitt gyldne før du tar de ut av ovnen. La de hvile på en rist til de er lunkne.

37.35
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Tine Smør Usaltet 250 g kr 24,90 (Basisvare)

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.