Multesnurrer

Inspirert at den klassiske kanelsnurren er multesnurren en alternativ løsning med smak av norsk natur. Ved å bytte ut kanel med kardemomme blir smaken mildere og multene får stjerneplass i bakverket. 


180 min

Kilde: Kremfresh


Ingredienser for 1 porsjon:

800 g hvetemel
1 stk egg
125 g sukker
5 dl melk
12 g salt
35 g søt fersk gjær
115 g usaltet smør til deigen
1 ss kardemomme til deigen
150 g usaltet smør til fyllet
1 ss kardemomme til fyllet
1 ss vaniljesukker
1 stk vaniljestang
1 dl multesyltetøy


Fremgangsmåte


Bolledeigen

  • Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte før du begynner.
  • Skjær smør i terninger. Bruker du saltet smør kan du kutte ut saltet i oppskriften. Sett smøret til side mens du jobber med de andre ingrediensene.
  • Ha alle de tørre ingrediensene og egg i en eltebolle og rør sammen. Spe på med melk etter hvert som du rører alt sammen. Sørg for å få en jevn deig.
  • Elt deigen i 5 minutter på medium hastighet til den kjennes smidig.
  • Senk hastigheten og tilfør kladder med smør litt etter litt til alt er helt blandet inn i deigen.
  • Sett deigen til heving under en pose på et lunt sted i en minst èn time eller til den er doblet i størrelse.

Fyllet

  • Bland sammen smør, kardemomme, vaniljestang og vaniljesukker.
  • Ha oppi multesyltetøy i smørblandingen og sett til side slik at du kan arbeide med den snart ferdighevede deigen.

Fortsettelse av bolledeigen

  • Når deigen er ferdig hevet, har du den over på en lettmelet kjøkkenbenk. Kjevle deigen ut til et rektangel på ca 1 cm tykkelse. 
  • Smør på multefyllet til det dekker hele overflaten. Utelat èn cm kant på kortsiden av rektangelet
  • Rull hele hvetedeigen på langs slik at du får en lang pølse. Sørg for at du ruller den tett slik at ikke noe luft slipper til.
  • Skjær rullen i biter og sett bitene til etterheving på et bakebrett. Ca. 9 boller per brett.
  • Brett en liten flik av snurrens ytterkant under bollen, slik at den ikke hever seg vekk fra deigen “kropp”. Da steker den også bedre etterpå.
  • La multesnurrene står til etterheving under plast i en time.
  • Varm ovnen, pensle snurrene med egg og dryss over perlesukker til pynt rett før steking.
  • Stek snurrene på 200 °C i 10-12 minutter og sjekk at de er blitt gylne før du tar de ut av ovnen. La de hvile på en rist til de er lunkne.
  • Deretter er det bare å servere høstens koseligste boller!


68.87
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Tine Lettmelk 1,2 % 1 l kr 16,90

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Kardemomme, Malt 40 g kr 23,10 (Utsolgt)

1 stk Santa Maria Kardemomme, Malt 40 g kr 23,10 (Basisvare) (Utsolgt)

1 stk Freia Vaniljesukker 175 g kr 26,90 (Basisvare)

1 stk Lisa Gourmet Nyrørte Multer 400 g kr 84,20 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.