Kanelbrød

Kanelbrød er som å spise “kanelbolle” som brødskiver, og det føles derfor veldig norskt. Det skal litt teknikk til å for å lage dette «brødet», men med tid og tålmodighet skal alle kunne få til å lage denne deilige gjærdeigen.


190 min

Kilde: Kremfresh


Ingredienser for 1 porsjon:

400 g hvetemel
30 g søt fersk gjær
0 ts salt
2 stk egg
1 stang vanilje
50 g sukker til deigen
80 ml helmelk
60 ml vann
60 g usaltet smør til deigen
60 g usaltet smør til fyllet
3 ts kanel
200 g sukker til fyllet


Fremgangsmåte


ag deigen

  • Pisk noen egg lett og sett til side.
  • Rør ut gjæren i vannet som skal brukes. Sørg for at vannet er romtemperert.
  • Smelt smøret sammen med melken, og ha i vaniljefrøene fra vaniljestangen. Rør om med en visp og sørg for at temperaturen ikke høyere enn romtemperaturen.
  • Sikt 300 g mel og ha i en bolle md salt og sukker.
  • Tilfør smør og melkblandingen og rør alt sammen med en treskje.
  • Ha i ett og ett egg om gangen, og sørg for å blande alt godt. Deigen ser ut som en tykk røre på dette tidspunktet.
  • Tilsett de resterende 100 g mel. Sett til heving under en plastpose i en time, eller til deigen har doblet i størrelse.
  • Når deigen er ferdig hevet vil den fortsatt være noe fuktig, tilsett bare såvidt noe mel så den den går an å jobbe med.
  • Rør 60 g romtemperert smør mykt, og ha i sukker og kanel. Dette skal brukes som fyll til kanelbrødet.

 

Sett sammen brødet

  • Kjevle ut et bredt rektangel, hvorpå du smører ut smørblandingen smøret over hele flaten.
  • Mål bredden på brødformen din, og kutt jevne strimler på langs av rektangelet, som er like brede som formen.
  • Legg strimlene forsiktig oppå hverandre før du fortsetter.
  • Mål hvor høy brødformen er. Skjær strimlene i små firkanter som er like høye som brødformen. Det skal nå se ut som du ser på bunker med «kortstokk».
  • Stable alle «kortstokkene» oppi en smurt brødform slik at det ser ut som om du har fylt brødformen med stående «brødskiver» ser ut som ferdigskjærte brødskiver i formen.
  • La brødformen stå til etterheving under plast i 40 minutter.
  • Stek kanelbrødet på 175 °C i ca 35 minutter i midten av ovnen.
  • La kanelbrødet hvile i 15 minutter før du tar brødet ut av formen for servering.

Serveringstips!

Nytes gjerne med pisket kremfløte eller en kule vaniljeis ved siden av.  

 

42.31
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

1 stk Q Helmelk 1 l kr 18,90

1 stk Isklar uten kullsyre 0,5 l - inkl. pant kr 16,90 (Basisvare)

1 stk Tine Smør Usaltet 250 g kr 24,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Kanel, malt 43 g kr 14,90 (Utsolgt)

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.