Trond Moi sin Viltragu

Dette blir en himla god viltgryte, og du kan egentlig bruke all slags viltkjøtt. Du kan som sagt bruke alt fra reinsdyrskav og elgkjøtt til hjort og antilope, i følge Trond Moi, som har delt denne oppskriften med Handleriet. 



Ingredienser for 4 porsjoner:

800 gviltkjøtt
4 ss meierismør
200 gfersk sopp (gjerne skogsopp i sesong)
0 stksellerirot
0 stksjalottløk
0 ssmaisenna eller hvetemel
4 skiverbrunost
0 sstyttebær (fersk eller frossen)
0 stklaubærblad
0 kvastfrisk timian


Fremgangsmåte


  • Kutt for eksempel rein,elg eller rådyr i ca. 4 cm store biter og krydre bitene med salt og pepper.
  • Smelt 4 ss smør i stekepanna og brun kjøttbitene 3–4 minutter. Det er viktig å brune kjøttet i flere omganger, så kjøttet blir stekt og ikke kokt. Tilsett derfor mer smør un­derveis i stekingen.
  • Når kjøttet er ferdigstekt, samler du det i en stor gryte, og grovhakker fersk sopp (helst skogssopp), sellerirot og sjalottløk.
  • La grønnsakene svømme i stekepannas varme fett i ett minutt eller to. Krydre gjerne grønnsakene med salt og pepper og har det i gryta sammen med kjøttet.
  • For å få litt tykkelse på sausen, drysser du mel (hvetemel eller maisenna) over og rører godt rundt.
  • Fyll gryta med 3 dl rødvin, 1,5 dl vann, brunost, rørte tyttebær og krydder (laurbærblad, timian og gjerne noen knuste einerbær).
  • Rør rundt og la det hele trekke på svak varme. Er sausen fremdeles litt for tynn, ha oppi litt mer maisenna. Etter 1 times trekking er maten klar.
  • Viltgryta passer ideelt sammen med både ris og poteter, og ikke minst rørte tyttebær.

86.57
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

3 stk Rein Finnbiff frossen, 400 g kr 135,00

1 stk Aromasopp 250 g kr 21,90

1 stk Sellerirot, stk kr 26,90

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

1 stk Maizena Maisstivelse 400 g kr 20,90

1 stk Tine Ekte Geitost 0,5 kg kr 65,00

1 stk Timian potte 18 cm kr 29,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.