Satayspyd med kylling og peanøttsaus

"Det er litt jobb å lage denne retten, men belønningen gjør det vel verd bryet!," sier Trond Moi. Marinaden er kjempeenkel å lage, men lag den dagen før servering. Retten serveres sammen med en deilig peanøttsaus.


50 min

Kilde: Hjemme hos Trond Moi - Kokkens egne favorittoppskrifter. Fotograf: Pål Hetland


Ingredienser for 4 porsjoner:

4 stk kyllingfileter
0 boks tamarindjuice eller kokosmelk
0 ts spisskummen
0 ts gurkemeie
0 stilk sitrongress
0 ss sukker
0 dl soyaolje (eller rapsolje)
0 ts salt
0 klype pepper
300 g salte peanøtter
0 ts fersk ingefær
0 stk sjalottløk
0 fedd hvitløk
0 dl olivenolje
0 ts tørket chili
0 boks hakkede tomater
148 g brunt sukker
0 ts malt korianderfrø


Fremgangsmåte


Marinade

  • Hiv følgende ingredienser i en blender: spisskummen, malt korianderfrø, gurkemeie, sukker, sitrongress, tamarindjuice (eller kokosmelk), soyaolje, salt og litt nykvernet svart pepper.
  • Bland den ferdige marinaden godt med kyllingstrimlene og la kjøttet marineres i minst 8 timer i kjøleskapet.

Tre de marinerte kjøttbitene på bambuspinner.

  • Stikk bambuspinnene på langs igjennom kyllingstrimlene. Du får plass til 2 biter på hver pinne. Legg dem på grillen, pensle dem med god olivenolje og la dem grille i 2 minutter på hver side til kjøttet er gyllent.
  • Server satayspydene sammen med agurk, rødløk, koriander og peanøttsaus.

Peanøttsaus

  • Ha peanøtter, fersk ingefær, stilk sitrongress, sjalottløk og kinesisk hvitløk i en blender, og bland dette til det blir finhakket.
  • Varm soyaolje i en gryte, og stek innholdet fra blenderen i ca. 1 minutt.
  • Knus tørket chili i en morter, og hiv det i gryta sammen med hakkede tomater, kokosmelk og brunt sukker. Rør alt sammen godt inn og la sausen småkoke i 5 minutter, før du avkjøler den. Så er den klar til servering!

Kokkens tips!

Dette blir en ganske solid porsjon saus, men den holder fint 3 uker i kjøleskapet. Eventuelt kan du fryse ned resten til neste gang. For det som er sikkert, er at det kommer en neste gang!

48.83
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Santa Maria Coconut Milk 400 ml kr 19,90 (Utsolgt)

1 stk Sitrongress, stk kr 4,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

1 stk Askim Rapsolje 500 ml kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Maldon Salt 250 g kr 42,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Ingefær, 100 g kr 4,90

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

1 stk Hvitløk 3 pk kr 9,90

1 stk Ybarra Olivenolje 1 l kr 69,90 (Basisvare) (Utsolgt)

1 stk Chili rød, stk kr 4,90

1 stk Korianderfrø, 100 g kr 21,00 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.