Lammegryte med rød paprika

Denne lammegryta er proppfull av lammekjøtt og har masse gode grønnsaker som tilfører deilige smaker. Og den er enkel å lage. Mens gryten står og godgjør seg kan du finne på andre ting i mellomtiden. 


165 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 6 porsjoner:

996 g lammeskank
0 stk løk (hakket)
198 g gulrot, skivet
96 g stangselleri, i biter
0 stk spisspaprika, rød
0 kube kjøttbuljong
798 g hakket tomtat
0 stk tomat, i båter
6 fedd hvitløk
0 ss olivenolje
0 ts røkt paprikakrydder
0 ts spisskumen
0 ts kanel


Fremgangsmåte


Til 6 porsjoner trenger du i tillegg 4 dl rødvin

  • Del opp lammeskanken biter, og la beinet være med. Krydre kjøttet med salt og pepper etter smak og stek i en panne med olivenolje til alt kjøttet er brunet.
  • Ha kjøttet over i en ildfast form, men la fett og olje bli igjen i panna. Stek hakket løk og skivet fedd hvitløk til de er blanke i fargen.
  • I mellomtiden tilbereder du grønnsakene. Skjær selleri og søt rød paprika i biter, tomater i båter, gulrot i skiver.
  • Ha selleri og gulrot oppi panna med løken, og fres på høy varme i et par minutter til grønnsakene mykner. Hell over 4 dl rødvin og kok til halvparten er fordampet.
  • Hell grønnsaker og vin over i gryten med kjøttet. Ha oppi tomater og søt rød paprika i samme gryte. Tilsett 1,5 dl vann, buljong og alle krydderne i samme gryte.
  • Rør alle ingrediensene godt sammen, og ha på lokk.
  • La gryten småkoke i drøye 2 timer, mens du rører innimellom. Gryten er ferdig når du merker at kjøttet mørner og begynner å falle av beinet.
  • Krydre etter smak om du føler at gryten trenger noe ekstra.
  • Server med en potetmos eller god salat. 

Tips:

Gryter gir mer smak over tid, så lag den gjerne dagen i forveien, og varm opp samme dag du skal spise den. 

46.42
per porsjon

Antall porsjoner:

6 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.