Urtebakte poteter

Poteter på grillen kan bli virkelig snadder. Det er lurt å bruke små poteter som ikke krever like lang tid på grillen. Gjerne små mandelpoteter eller amandinepoteter, tipser Trond Moi om i sin bok "Hjemme hos Trond Moi - Kokkens Egne Favorittoppskrifter."


50 min

Kilde: Hjemme hos Trond Moi - Kokkens egne favorittoppskrifter. Fotograf: Pål Hetland


Ingredienser for 4 porsjoner:

700 g små poteter
4 fedd hvitløk
0 ss tørket oregano
0 ss maldonsalt
0 dl olivenolje
0 ts kvernet pepper
0 m aluminiumsfolie


Fremgangsmåte


  • Legg 700 g små mandelpoteter på et flak aluminiumsfolie brettet i to, stort nok til å dekke alle potetene.
  • Hell olivenolje over potetene, sammen med oregano, maldonsalt, kvernet pepper og grovhakket kinesisk hvitløk.
  • Pakk det inn og legg det hele på grillen i ca. 50 minutter på medium temperatur, indirekte varme.
  • Server med en god salat og/eller til en kjøttrett.

6.95
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Fjellmandel potet 1 kg kr 24,90

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Maldon Salt 250 g kr 42,90

1 stk E.V. Olivenolje, Terre Francescane økologisk 250 ml kr 129,00 (Basisvare) (Utsolgt)

1 stk Santa Maria Tellicherry Pepper 70 g kr 53,20 (Basisvare)

1 stk Favorit Aluminiumsfolie kr 19,50 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.