Potet- og purreløksuppe med smørchips

At poteten kan brukes til mye er ingen hemmelighet. At en suppe laget på poteter kan bli en delikatesse kan kanskje komme litt mer overraskende på noen av oss. Denne suppen er «latterlig god» bekrefter kokken Trond Moi.


60 min

Kilde: Hjemme hos Trond Moi - Kokkens egne favorittoppskrifter. Fotograf: Pål Hetland


Ingredienser for 4 porsjoner:

500 g poteter
0 fedd hvitløk
0 stk sjalottløk
0 stk purreløk
4 dl kyllingkraft
0 dl kremfløte
0 dl melk
200 g meierismør
0 ss frisk gressløk
0 ss olivenolje


Fremgangsmåte


Smørchips

  • Skrell 500 g poteter. Spar på 30 av de lengste strimlene av potetskrellet. Disse skal du nemlig lage chips av, stekt i smør!
  • Skyll potetskrellet godt i rennende vann slik at du blir kvitt all stivelsen. Tørk strimlene på et papir til de er helt tørre.
  • Ha meierismør i en jerngryte. Smelt og varm opp til det er nesten brunt.
  • Legg strimlene med potetskrell i gryta og stek i ca 10 minutter til de blir sprø.
  • Når de er klare tar du strimlene ut av gryta til tørk på tørkepapir for å få vekk mesteparten av fettet. Krydre med salt og pepper etter smak

Potet- og purreløksuppe

  • La jerngryta du stekte chipsen i, bli stående på komfyren med resten av smøret. Dette skal brukes til grønnsakene.
  • Grovhakk de skrelte potetene, samt kinesisk hvitløk, sjalottløk og purreløk. Hiv alt oppi gryta og fres på høy varme i 1 minutt.
  • Lag kyllingkraft fra grunn eller på kyllingbuljong. Bland 50/50 fløte og melk i et målebeger. Ha kraften og fløtemelken over i gryta og kok dette til potetene er myke.
  • Når potetene er ferdig kokt, stikker du en stavmikser i gryta og mikser blandingen til den får en fin suppekonsistens. Smak til med salt og pepper.

Tips!

  • Anrett suppa med noen potetskallchips og litt frisk hakket gressløk på toppen. Hell gjerne over litt god olivenolje til slutt rett før servering og server med nybakt brød. 

19.56
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

1 stk Purre, stk kr 10,70

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Gressløk, Bunt kr 26,90

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.