Hjemmelaget Knekkebrød

Hvorfor kjøpe knekkebrød på butikken, når du lager mye bedre knekkebrød hjemme? I hvert fall hvis du følger oppskriften til Trond Moi fra boken hans: "Hjemme hos Trond Moi - Kokkens Egne Favorittoppskrifter."


85 min

Kilde: Hjemme hos Trond Moi - Kokkens egne favorittoppskrifter. Fotograf: Pål Hetland


Ingredienser for 1 porsjon:

1 dl Sammalt rugmel grovmalt
2 dl Sammalt hvetemel
1 dl Lettkokt havregryn
1 dl Solsikkekjerner
1 dl Linfrø
0 dl Sesamfrø
1 ts Maldonsalt
2 ss Ekstra god olivenolje


Fremgangsmåte


  • Bland sammalt grovmalt rug, sammalt grovmalt hvete, lettkokte havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, linfrø, sesamfrø og flaksalt i en bolle.
  • Tilsett vann (ca 3,5 dl for 1 porsjon) og ekstra god oliven-olje, og bland alt sammen til en fast og fin deig.
  • Når deigen er klar, fordel den i et 3–4 mm tykt lag på et stekebrett med bakepapir. Bruk gjerne en slikkepott dyppet i vann for å glatte deigen helt jevn og fin. Da blir alt likt stekt.
  • Knekkebrødene blir ekstra gode hvis du drysser litt maldonsalt på toppen før du setter dem i ovnen.
  • Når brødet har stekt i 10 minutter på 175 °C, ta ut stekebrettet av ovnen og marker med en kniv den formen du ønsker at knekkebrødene skal ha. Dette må gjøres såpass tidlig i steke-prosessen, før brødet blir stivt og sprøtt. Trond Moi sitt tips er å lage 7x7 cm eller 4x8 cm ruter.
  • Når knekkebrødene er rutet opp, sett stekebrettet tilbake i ovnen. Senk ovnens tem¬peratur til 165 °C, og stek brødene videre i ca. 50 minutter, til de er helt sprø og gylne. 
  • Avkjøl knekkebrødet før du knekker det opp.

42.17
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Kungsörnen Rugmel Grovmalt 1,5 kg kr 27,00 (Utsolgt)

1 stk Axa Havregryn økologisk 900 g kr 30,90

1 stk Maldon Salt 250 g kr 42,90 (Basisvare)

1 stk Ybarra Olivenolje 1 l kr 69,90 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.