Hjemmelaget Knekkebrød
Hvorfor kjøpe knekkebrød på butikken, når du lager mye bedre knekkebrød hjemme? I hvert fall hvis du følger oppskriften til Trond Moi fra boken hans: "Hjemme hos Trond Moi - Kokkens Egne Favorittoppskrifter."
Ingredienser for 1 porsjon:
1 dl | Sammalt rugmel grovmalt |
2 dl | Sammalt hvetemel |
1 dl | Lettkokt havregryn |
1 dl | Solsikkekjerner |
1 dl | Linfrø |
0 dl | Sesamfrø |
1 ts | Maldonsalt |
2 ss | Ekstra god olivenolje |
Fremgangsmåte
- Bland sammalt grovmalt rug, sammalt grovmalt hvete, lettkokte havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, linfrø, sesamfrø og flaksalt i en bolle.
- Tilsett vann (ca 3,5 dl for 1 porsjon) og ekstra god oliven-olje, og bland alt sammen til en fast og fin deig.
- Når deigen er klar, fordel den i et 3–4 mm tykt lag på et stekebrett med bakepapir. Bruk gjerne en slikkepott dyppet i vann for å glatte deigen helt jevn og fin. Da blir alt likt stekt.
- Knekkebrødene blir ekstra gode hvis du drysser litt maldonsalt på toppen før du setter dem i ovnen.
- Når brødet har stekt i 10 minutter på 175 °C, ta ut stekebrettet av ovnen og marker med en kniv den formen du ønsker at knekkebrødene skal ha. Dette må gjøres såpass tidlig i steke-prosessen, før brødet blir stivt og sprøtt. Trond Moi sitt tips er å lage 7x7 cm eller 4x8 cm ruter.
- Når knekkebrødene er rutet opp, sett stekebrettet tilbake i ovnen. Senk ovnens tem¬peratur til 165 °C, og stek brødene videre i ca. 50 minutter, til de er helt sprø og gylne.
- Avkjøl knekkebrødet før du knekker det opp.
23.26
per porsjon
Antall porsjoner:
1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Axa Havregryn økologisk 900 g kr 30,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser
Totalt varer.