Trond Mois Havreflarn

Disse kjeksene er både sprø og litt seige på en gang. Det er på grunn av all karamellen. Det er ikke rart at denne oppskriften på Havreflarn er blant Trond Moi sine favoritter.


25 min

Kilde: Hjemme hos Trond Moi - Kokkens egne favorittoppskrifter. Fotograf: Pål Hetland


Ingredienser for 1 porsjon:

3 dl havregryn
2 dl sukker
2 dl hvetemel
150 g meierismør
1 ts bakepulver
1 ss flytende honning
5 ss kremfløte
4 ss lys sirup


Fremgangsmåte


  • Ha havregryn, sukker, hvetemel og bakepulver i en bolle or rør sammen ingrediensene.
  • Smelt smør i en liten gryte, og ha oppi honning, lys sirup og fløte.
  • Visp det våte sammen og hell over i bollen med det tørre.
  • Bland alt godt så det blir en seig masse.
  • Bruk en toppet spiseskje med røre per kake, med 5-6 cm mellomrom, da de flyter ut under steking.
  • Spre kakene ut over et stekebrett med bakepapir.
  • Stek havreflarnene i 6–7 minutter på 175 °C til de er gylne og fine i fargen.

30.68
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

1 stk Freia Bakepulver 250 g kr 27,90

1 stk Lys Sirup 500 g kr 14,90

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Lys Sirup 500 g kr 14,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.